Robert Kubica izričito tvrdi kako ne vozi jednoručno i da je u boljoj tjelesnoj formi nego u posljednjoj F1 sezoni 2010. godine.

Kubica je danas vozio prvi test i želi se vratiti u kokpit F1 nakon šest godina odsustva zbog teške ozljede na reliju početkom 2011. godine.

Poljak je danas odvozio 100 krugova i probao skoro sve vrste Pirellijevih guma. Sutra se ponovno vraća u sjedište nakon što Rus Sirotkin završi svoju sesiju.

Kubica će se sutra više fokusirati na vlastite performanse kad će napokon moći otkloniti sumnje u vezi sposobnosti da upravlja bolidom.

“Postoje neki koji govore da vozim samo jednom rukom, a to nije istina. Mislim da je nemoguće upravljati F1 bolidom sa samo jednom rukom”, započinje Kubica.

“Imam određena ograničenja, ali moje tijelo to kompenzira na neke druge načine, što nije loše. Mi smo ljudska bića i naš mozak pomaže tijelu prebroditi nedostatke”, objašnjava.

Kubica intenzivno trenira kako bi se mogao nositi s povećanim fizičkim zahtjevima novih i bržih bolida.

“Mislim da sam fizički odradio odličan posao u proteklih šest mjeseci. Nije bilo lako. Vjerojatno sam u najboljoj formi života, motivacija je tu, a to i tijelo vrlo dobro prepoznaje”, dodaje.

Robert s 32 godine praktički započinje karijeru ispočetka. Formula 1 se masovno promijenila u proteklih sedam godina.

Vjeruje kako će mu iskustvo koje je stekao vozeći za BMW i Renault pomoći u procesu učenja.

Kubica je u natjecanju za sjedište Williamsa s dva Rusa – Sergeyem Sirotkinom i Danilom Kvyatom, te aktualnim rezervnim vozačem Williamsa Paulom di Restom i Mercedesovim rezervnim vozačem Pascalom Wehrleinom.