Max Verstapen se vratio na podij u F1 i to je jedino lijepo iz Barcelone, osim proslave zagriženih navijača Hamiltona.

Moram priznati da ovo ne razumijem oko namještanja guma za Mercedes, koji je, istina, bio prebrz. Pa kako je moguće da bi to i FIA i Ameri i Pirelli dozvolili. S kojom namjerom!?

Pa dominacija Mercedesa je dosadila i Mercedesu. Ako ništa, onda zbog gubitka interesa za F1 dobrog dijela publike. Još par ovako dosadnih utrka, uz Svjetsko prvenstvo u nogometu i krajem ljeta će većina naroda gledati Formulu E (Neće jer je nema, gotova je u Brooklynu sredinom srpnja, op.a.)

Neće…Ok, F1 je ipak malo tradicionalno prejaka, ali pitam se što bi se npr. dogodilo da se ostvari 50-godišnja prijetnja Ferrarija da će dignuti sidro, da se Alonsu jako svidi pobjeda u Le Mansu…!? Pa što bi ostalo? Williams sa Sirotkinim? Hehe…

Sva sreća da su pomakli start za sat kasnije  (15.10) da bi bio privlačniji prijenos u SAD-u, a nama zadao muku kako izdržati od ručka do utrke. Ok, to je pametno. Najavljuju se New York i Miami, no, po običaju, od desetljetnih planova za SAD ostvari se barem 20 posto.

Još nešto dobro iz F1, pardon F2…Sigurnosni dodatak Halo je nekome spasio život u predigri na Catalunyi. Ajde hvala Bogu na tome.

Je li Daniel Riccardo počeo piti!? Opet loša utrka. Prije mjesec dana projurio je kao brzi vlak do pobjede u Bakuu, a sada se ne može sastaviti ni s s jednim dobrim slobodnim treningom!? Ali, još uvijek mislim da je on materijal za Ferrari.

Naš samoubojica (izjavio da bi život dao za F1) Kevin Magnussen vozio je opet jednu sjajnu utrku iako je imao prste u Grosjeanovom izlijetanju, ali ga se ne može kriviti. Mora da je strašno kad se vozači iz iste momčadi sudare. Doma oko 500 mehaničara blijedo gleda…No, mladim vozačima je uglavnom zabranjeno bilo što probati. Čim napravi grešku, nad glavom mu je, dobro, ne baš nad glavom…noga..

Sljedeći je Monte Carlo za dva tjedna, dolazeći vikend Skradin, Indianapolis 500 29. svibnja, Le Mans 16.lipnja…Pa tko kaže da život nije lijep.

3 KOMENTARI

  1. Komentar:Tomo thx. Nama starim ljudima se tako nešto lako dogodi…

Comments are closed.