Da Ferrari, a naročito “Grazie gruppo motori” zna tu i tamo bljesnuti i prestići svu konkurenciju, već smo viđali…No, da Force Indija, ili kako god se sad zvala, zamalo prestigne Vettela i Hamiltona u istom zavoju prvog kruga, prava je mala senzacija. Nažalost, Esteban Ocon je na metar od senzacije godine, morao pomisliti i na svoju karijeru rekavši si “To nije moj dvoboj, nek se oni obračunaju”.

Nažalost 2, to je i surova realnost moderne F1. Nekad bi mladac razvalio sve lijevo i desno i baš bi ga bilo briga za kandidate za naslov. No, zbog masovnog sudara na četvrtom zavoju VN Belgije (zvanom Les Combes) se lako leti iz F1 pa je Ocon ipak zakočio malo ranije, izgubivši pritom tri mjesta. Zavoj je na desno, a on je bio s unutrašnje strane. Za razliku od Ricciarda koji pije iz svoje tenisice, Esteban je zamalo pojeo svoju.

Ako do sada niste znali za koga navijate, evo vam prilike. Potpuno nova momčad kojoj se ukidaju svi bodovi iz dosadašnjeg dijela prvenstva. Od siromaha do zvijezda u jednom vikendu, a zauzeli drugi startni red!

– “Ne bi svi stali tamo.”, kaže Ocon. “Bolje je da sam zakočio”.

Još jednom, zavoj je bio njegov. On je bio s unutarnje strane. Koliko sam god oduševljen da je došao u tu priliku povesti utrku, sad se moram upitati: “Esteban, gdje su ti cojones?”

Da je kojim slučajem prošao vodeći dvojac, izbacili bi Kimija iz Ferrarija za 2019. Gdje su ta dobra stara vremena?

Enzo Ferrari je uzeo u momčad Gillesa Villeneuvea nakon samo jedne utrke u slabom, trećem McLarenu. Jednostavno su svi vidjeli da se radi o neviđenom talentu i telefon je zazvonio. Danas se tako nešto ne može dogoditi.

Hulkenberg pada sve niže. Bio je kandidat za Ferrari. Opalio je Alonsa koji je tada preletio Leclerca i ostavio trag na njegovu “Halu”. Dakle, sigurnosna novotarija je obavila svoj zadatak. Da li je budućem vozaču Ferrarija spasila život je veliko pitanje.

Ovakvih je preleta bilo jako puno i ne sjećam se da je netko poginuo. Jules Bianchi se zaletio u dizalicu, a Henry Surteesa (F2) je po glavi tragično opalila guma koja je skakutala po stazi.

No, nema sumnje, “Halo” je dobro došao makar nagrđuje estetiku F1 bolida.

Već je u nedjelju Monza gdje odlučuje snaga motora. Dakle, sve novce na Vettela, nema sumnje sada u Ferrari. Ili pak Ocona jer kišni oblaci opet prijete?