Za samo tri tjedna, MotoGP vozači započinju s akcijom na predsezonskom testu u Sepangu. No, prije toga imaju obaviti predstavljanje svog motocikla i boja koje brane u 2019.

Ovo će biti jedna od veoma zanimljivih sezona i mnogi je gledatelji očekuju s nestrpljenjem. U borbi za vrh se ističu Honda, Ducati i Yamaha, ali Suzuki i KTM ne misle gledati prekriženih ruku.

Ovo je kratki pregled predstavljanja tvorničkih momčadi:

ducati

Ducati Team

Ducati će prvi predstaviti svoj novi motocikl Ducati GP19 u petak, 19. siječnja u švicarskom Neutchatelu. Viceprvak Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci će skinuti pokrivač s novog motocikla u 18:00, a prijenos će biti na službenoj motogp.com stranici.

marquez pedrosa

Repsol Honda Team

Honda će predstaviti svoj novi motocikl RC213V u Madridu 23. siječnja, a usput i proslaviti 25 godina uspješnog partnerstva s Repsolom u kraljevskoj klasi.

Novi Hondin vozač Jorge Lorenzo će se pridružiti sunarodnjaku i aktualnom prvaku Marcu Marquezu. Radi se vjerojatno o jednoj od najjačih vozačkih postava u povijesti sporta jer su obojica višestruki prvaci (Lorenzo 5 MotoGP naslova, Marquez 7).

Prijenos će biti na službenoj motogp.com stranici.

yamaha

Yamaha Racing MotoGP

Yamaha će predstaviti svoj novi YZR-M1 u Jakarti, 4. veljače. Valentino Rossi i Maverick Vinales će predstaviti nove boje na pozornici, a prijenos ćete moći pratiti na motogp.com.

rins

Team Suzuki Ecstar

Suzuki predstavlja svoj GSX-RR za sezonu 2019 u četvrtak 31. siječnja. Novak u kraljevskoj klasi Joan Mir će se pridružiti sunarodnjaku Alexu Rinsu te će činiti mladi i uzbudljiv vozački duo.

Suzukijeva forma napreduje iz godine u godinu, a i postolja su sve učestalija. Ono što Japanci priželjkuju sada je i pokoja pobjeda.

ktm

Red Bull KTM

KTM će svoj motocikl predstaviti među posljednjima. Oni će 12. veljače dočekati goste iz medija pa će Johann Zarco i Pol Espargaro skinuti pokrivač s novog RC16. Još nema informacija o prijenosu, ali sumnjamo da ga neće biti u doba kada su društvene mreže sastavni dio sporta.