Razočarani otac Jos Verstappen smatra kako bi nestašni Max trebao više misliti u žaru borbe. Mladi je Nizozemac skrivio nesreću s vodećim u poretku Sebastianom Vettelom i dobio vremensku kaznu te kaznene bodove na licenci.

Stariji je Verstappen priznao Maxovu krivicu zbog čega su se oba vozača izvrtila na stazi. Dodaje kako bi ubuduće trebao izbjegavati takvu vrst incidenta.

“Napad i pretjecanje Seba nije bilo na mjestu”, kaže F1 veteran. “Jednostavno nije bilo moguće. Možda se radi o njegovoj krivoj procjeni i donesenoj odluci. Max mora više misliti”, objašnjava Jos the Boss.

“Ne želim da mijenja svoj vozački stil. Zbog njega je na startu profitirao dva mjesta i odradio perfektno uvodni dio utrke. To svi želimo vidjeti”.

“Što se tiče incidenta s Vettelom, takve stvari ne želimo vidjeti. Mora se držati pod kontrolom i više misliti”.

“Vidjeti ćemo se sutra jer je utrka u Kini bila bolna. Morat ćemo popričati o svemu i proanalizirati događanja. Ovo se ne smije ponoviti. On to zna, a ja neću ponavljati”, objasnio je Jos.

Na upit je li bio ljut na Maxa, Jos je odgovorio: “Ljut nije prava riječ, ali bio sam razočaran. Vjerujem da je ipak na kraju njega najviše zabolilo”.

Max protiv svih, svi protiv Maxa

Max Verstappen je u zadnje dvije utrke imao incident s dva glavna favorita za osvajanje naslova, s Vettelom u Kini i Hamiltonom u Bahreinu.

Njegov otac ga brani u vezi incidenta s Lewisom: “Mislim da ništa loše nije tu napravio. Još mislim da je učinio dobar potez. Možemo kazati kako je trebao ostaviti Hamiltonu više mjesta, ali isto vrijedi i suprotno”.

“Tu se radilo o klasičnom trkaćem incidentu i obojica snose dio krivice. Max mora imati na umu kako preuzima puno veći rizik kada napada Mercedes i Ferrari jer im nedostaje brzine na pravcu”.

Max je trenutno pod medijskom paljbom i hajkom navijača na društvenim mrežama.

“Maxa mesare mediji i mislim da to nije korektno. On je pod povećalom otkad je ušao u F1, ponajviše radi godina”.

“Pogledajte Alonsovo pretjecanje Vettela i kako ga je izgurao sa staze u Kini. Da Max u manjoj mjeri napravi isto, vrlo brzo bi svi pričali o tome”, zaključio je.