Vozači Honde su bili uvjerljivo brži od konkurenata iz Yamahe u kvalifikacijama.

Daniel Pedrosa je osvojio Pole Position za VN Španjolske u Jerezu ispred momčadskog kolege Marca Marqueza i Cala Crutchlowa.

Pedrosa je cijelog vikenda bio u jako dobroj formi i kada je bilo najvažnije uspio je pobijediti Marqueza. Marquez je kao i inače vozio na rubu i izvlačio maksimum iz svog motora što samo potvrđuje klasnu vožnju mirnog Pedrose.

Cal Crutchlow je potvrdio snagu Honde na sporom i zavojitom Jerezu. Agresivni stil vožnje je odgovorao Hondinim vozačima pri skretanju i osigurao im sigurnu prednost ispred Yamahe.

Maverick Vinales se nije najbolje snašao na svojoj Yamahi. Nakon treninga nije bio sretan brzinom, a i prema reakcijama u kvalifikacijama nije bio pretjerano zadovoljan izvedbom.

Valentino Rossi će imati još teži posao u sutrašnjoj utrci jer starta sa 7. mjesta. Morati će se probijati na uskoj i zavojitoj stazi koja na njegovu sreću obiluje mjestima za pretjecanje.

Jerez je jedna od staza na kojoj su se događali legendarni obračuni i vjerujemo da bi tako trebalo biti i sutra. Utrka počinje u 14:00 i voziti će se u suhim uvjetima.