Honda će na kraju sezone prekinuti suradnju s dugogodišnjim vozačem Danielom Pedrosom, a u međuvremenu vodi potragu za zamjenom!

Pedrosa je Hondin tvornički vozač tokom cijele karijere. Zajedno su pobijedili 125cc 2003. i 2004. godine i 250cc 2005. godine. Član je tvorničke postave u kraljevskoj klasi od 2006. godine.

Pedrosa ove sezone prolazi jedan od najtežih startova sezone u karijeri. Nakon šest utrka još nije osvojio podijski plasman i zauzima 12. mjesto na tablici, dok mu kolega Marquez uvjerljivo drži vodeću poziciju poretka vozača.

Pedrosa je od početka sezone u iščekivanju ponude novog ugovora kojeg kako stvari sada stoje neće biti. Honda je izložila svoje opcije, ali Pedrosin nedostatak performansi ih je naveo na pronalazak alternativnog rješenja.

Honda u mračnoj sobi

Glavna Hondina opcija je bio Johann Zarco koji se nedavno odlučio za prelazak na KTM iduće sezone.

U Hondi su na piku imali i Moto3 prvaka te aktualnu Moto2 zvijezdu Joan Mira, ali jasno je kako se Španjolac nalazi pred potpisom ugovora sa Suzukijem.

To povećava mogućnost senzacionalnog transfera Jorgea Lorenza koji je već najavio prelazak u nezavisnu momčad, ali Pedrosino ispadanje iz igre ga možda navede na promjenu mišljenja.

Marquez ne bi trebao imati ništa protiv dolaska Lorenza u momčad jer iovako želi što jačeg i bržeg timskog kolegu.

Iako Daniel Pedrosa slovi za jednog od najuspješnijih MotoGP vozača u povijesti, čini se da je rekorderu pobjedonosnog kontinuiteta u kraljevskoj klasi došao kraj. Zbog lošeg plasmana i forme, navodno ni manji privatnici nemaju interes za njim, a vozač njegova kalibra niti za njih.