McLaren stvara bliže veze s Toyotom pa su odmah počele glasine o potencijalnom povratku automobilskog giganta u kraljicu motorsporta. Momčad iz Wokinga je tek nedavno napravila svoj aero-tunel, a dotad je preko deceniju koristila Toyotin u Cologneu.

Jedna od bitnih poveznica među njima je priključak vozača Rya Hirakawe na spisak imena rezervnih vozača za McLaren 2024, a radi se o Toyotinu tvorničkom vozaču koji se natječe u SuperFormuli i WEC seriji.

Japanac će time dobiti priliku koristiti McLarenov simulatorski program i imati testove njegova F1 bolida iz 2021. Sa svim tim faktorima glasine o potencijalnom partnerstvu u budućnosti imaju smisla jer Toyota ima tržište i novac, a McLaren infrastrukturu i znanje.

Svojevremeno je Toyota najviše ulagala u F1 program, a Michaelu Schumacheru su čak ponudili bianco ugovor! Imali su poneke bljeskove s Trullijem i Ralfom Schumacherom, ali su tek 2009. ostvarili priključak u vrh poretka.

Nažalost za njih i pratitelje sporta, kada su se najviše približili tada su se odlučili povući. Toyotin je bolid za 2010. prema riječima njihovih vozača Jarna Trullija i Time Glocka bio spreman boriti se za titulu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.