Lewis Hamilton i Kimi Raikkonen su odvozili najbrža vremena na prvim slobodnim treninzima za VN Kanade. Staza je bila veoma prašnjava i izazovna za vožnju pa smo imali prilike vidjeti mnoštvo izvrtanja na stazi.

Lewis Hamilton je odlično odvozio na “zelenoj” i izuzetno prašnjavoj stazi koja je kažnjavala i najmanji izlazak iz idealne linije. Najavio je vjerojatni povratak Mercedesa u bolju formu i borbu za pobjedu ovog vikenda.

Kimi Raikkonen se probudio u popodnevnoj sesiji i odvozio najbolje vrijeme u puno boljim uvjetima. Finac je obećao nakon VN Monaka da se neće predati i da još ništa nije odlučeno.

Ferrari i Mercedes će i ovog vikenda biti klasa za sebe. Sva četiri vozača su radila tempo unutar dvije desetinke pa nas očekuju veoma uzbudljive kvalifikacije i utrka.

Prate ih standardno Red Bullovi vozači, a njih na dometu drže Massa u Williamsu i obe Force Indije. Ovoga će se vikenda među njima velika borba voditi oko šestog i sedmog mjesta. Na kanadskoj je stazi snaga pogonske jedinice od velike važnosti i momčadi pogonjene Mercedesovim motorima bi mogli iznenaditi.

Strategija će biti od ključne važnosti u utrci jer je isplativost dva u usporedbi s jednim ulaskom marginalna.

Prema viđenom u treninzima, vozači će morati paziti na blokiranje kotača pri kočenju i voditi obzira na štednju goriva.