Valentino Rossi je izjavio kako Lewis Hamilton mora posjetiti njegov ranč u Italiji nakon što je F1 prvak testirao Yamahu u klasi Superbike u Jerezu.

U subotu je Hamilton proveo cijeli dan na stazi s Yamaha World Superbike natjecateljima Alexom Lowesom i Michaelom van der Markom, koji je mijenjao Rossija u jednoj MotoGP utrci kada je Doktor bio ozlijeđen.

Hamilton je vozio standardnu Yamahu YZR-M1, a jedina posebnost su bile naljepnice s brojem 44 te blago redizajniran Akrapovič auspuh.

Peterostruki svjetski prvak Formule 1 je imao pad u petom zavoju, ali srećom bez ikakvih posljedica te je ubrzo nastavio s vožnjom.

S obzirom da je poznato kako su Rossi i Hamilton dobri prijatelji, a i imaju istog glavnog sponzora, Talijan je upitan što misli o Britančevom izletu u Jerez na što je odgovorio kako bi volio vidjeti Lewisa na svom ranču u rodnom gradu [Tavullia].

Na poznatom Rossijevom ranču se nalazi zemljana staza dužine 2.88 km, gdje Doktor redovito trenira.

“Hamilton je veliki obožavatelj sportskih motocikala. Prati utrke i uvijek mi piše”, rekao je Rossi.

“Nekada i pretjeruje kada hvali motoriste i uvijek govori da smo mi ti koji podnosimo stvarne rizike. Jednog dana mora doći na ranč”, zaključuje Doktor.

rossi hamilton

I Hamilton je oduševljen

Nakon testne vožnje, Lewis je na svom Instagramu rekao kako je potpuno uživao u novim iskustvima s Yamahom.

“Dobro jutro. Probudio sam se jutros s odličnim osjećajima. Već mi fali vožnja na motociklu. Za vašu informaciju, uvijek sam volio dva kotača više od četiri”, napisao je Hamilton.

“Uvijek sam kao dijete želio motocikl, ali sam super zahvalan što mi je tata poklonio karting. Ali trenutna nova ljubav je tamo na stazi, na motociklu.”

“Imam najveće poštovanje prema vozačima motocikala. To je mnogo drugačija disciplina no zahtjeva neke iste osnove kao što su vrijeme, strpljenje, neustrašivost, fokus, agilnost i prihvaćanje rizika.”

“Sve to čini sport uzbudljivim.”

“I da, volio bih se utrkivati na motociklu. Ali ti su momci na sasvim drugoj razini pa mislim da ću ipak samo uživati u vožnji i testiranju granica na stazi”, zaključuje Hamilton.