Hamilton osvojio Pole u kišnom Hungaroringu!

hamilton

Lewis Hamilton je osvojio najbolju startnu poziciju u kišnim kvalifikacijama na Hungaroringu za VN Mađarske. Sutra će krenuti ispred kolege Bottasa i Ferrarijeva dvojca Raikkonen/Vettel.

Hamilton se najbolje snašao na kišom natopljenoj stazi nadomak Budimpešte i ponovno iznenadio crvene konjiće koji su bili dominantni na svim treninzima.

Kvalifikacije su započele po laganoj kiši, ali se staza rapidno sušila. Ključ je bio naći se u pravo vrijeme na pravom mjestu i na pravim gumama. Situacija se u početku doimala rubnom između suhih i polukišnih, kao na Hockenheimu prošlog vikenda.

Početkom drugog dijela kvalifikacija je započela nova kiša koja je definirala ostatak događanja. Kišni igrači iz Red Bulla ovog puta nisu imali magiju, za razliku od prijašnjih sezona. Ricciardo je ispao već u drugom dijelu i startati će s 12. mjesta, dok je Max bio nešto bolji sa sedmim, ali i puno lošiji od očekivanja.

Odlični po kiši su bili Carlos Sainz u Renaultu i Pierre Gasly u Toro Rossu. Oni su iskoristili prednost vremenske neprilike i osigurali vrhunske startne pozicije za sutrašnju utrku. Staza je jako teška za pretjecanje i pozicija je ključ utrke.

Društvo Maxu Verstappenu u četvrtom redu će praviti Brandon Hartley koji je poput kolege Gaslya maksimalizirao kišne uvjete. Toro Rosso pogonjen Hondom je zasjao i ovo im je s oba vozača u top 10, najbolji kvalifikacijski rezultat ove sezone.

Haasovi vozači Magnussen i Grosjean su osvojili peti startni red, a prijetnju s leđa će im raditi Alonso i Ricciardo.

Utrka je sutra u 15:10 i prema vremenskoj prognozi ne bi trebalo biti kiše.