Lewis Hamilton je bio jedini od 20 vozača koji nije prisustvovao prvom događaju ovakve vrste. Zajednička parada svih vozača i momčadi na Londonskom trgu Trafalgar je organizirana prije Velike nagrade koja se vozi na Silverstonu ovog vikenda.

Hamilton je navodno propustio odličnu promociju jer je šef Mercedesa Toto Wolff bio na rođendanskom slavlju glavnog mu rivala Sebastiana Vettela.

Wolffova je posjeta Vettelovom kućnom slavlju naročito iznenađujuća jer se dogodila između VN Azerbajdžana i Vettelova saslušanja kod FIA-e u vezi incidenta u Baku.

Wolffova je odluka da bude na Vettelovu slavlju navodno ključ Hamiltonova nezadovoljstva. Situacija je tako loša da se uopće nije pojavio pred domaćom publikom i obožavateljima.

Za vrijeme događaja se čak čulo i hukanje dijela publike na spomen Hamiltona. To je prava PR katastrofa za Hamiltona, ali i Mercedes, dok novom vlasniku Liberty Media koji je organizirao odličnu promociju ulicama Londona, izostanak trostrukog prvaka svakako nije trebao.

U obranu mu je stao Wolff kad je izašao na pozornicu za kratki intervju: “Lewis osjeća da je u jakoj prvenstvenoj borbi i zatražio je nekoliko dana odmora nakon Austrije, ali možete ga vidjeti već ovog vikenda u Silverstonu”.

Vettel je vrlo dobro dočekan i nije se čulo ni jedno hukanje. “Iznenađen sam podrškom koju Seb ima ovdje”, kazao je prošlogodišnji prvak Rosberg.