Romain Grosjean smatra da će Renault i McLaren preskočiti momčadi u sredini poretka i krenuti u lov za top 3 momčadi. Drži kako će s Hassom teško održavati korak za njima u 2018. godini.

Grosjean se u Haasu prošle sezone borio za šesto mjesto u konstruktorskom poretku s Renaultom i Toro Rossom.

Za američku momčad je zabrinjavajuća stagnirajuća forma, a naročito rapidan rast Renaultove tvorničke momčadi. Kad tome pribrojimo McLarenov prelazak s Honde na Renault, Haas očekuju još teža vremena.

Grosjean gleda na drugu stranu medalje, a to je optimizam u borbi s Force Indijama i Williamsom pogonjenim Mercedesom.

“Neke bi momčadi mogle imat nešto slabiju pogonsku jedinicu pa će se raspored snage mijenjati”, kazao je Grosjean. “Mislim da je najbolje gledati svoja posla. Znamo gdje se trebamo poboljšati i dajemo sve od sebe da uspijemo”, dodao je.

“Moramo se uvjeriti u poboljšanja novih elemenata. Ne gubimo tri mjeseca kako bismo donijeli nove svari koje ne funkcioniraju”, jasan je Grosjean.

“McLaren će biti veoma jak iduće godine jer imaju ogromne resurese što je vjerojatno najbitniji element u Formuli 1. Vjerujem da će brzinom biti podjednaki s Red Bullom”.

“Renaultov je motor vrlo dobar iako su imali određenih problema s pouzdanošću. Bez obzira, na visokoj su razini, dobro se razvijaju i već su ispred nas”.

Postavlja se pitanje koje su nove prilike momčadi Haas, a Romain Grosjean ih vidi u Williamsu i Force Indiji. Isporuka snage njihove pogonske jedinice bi mogla biti izuzetno bitna tokom sezone zaključuje Francuz.