Formula 1 bi mogla proširiti kalendar za tri utrke dogodine. Navodno su vrlo blizu konačnog potpisa Miami (SAD) i Hanoi (Vijetnam) dok se Buenos Aires (Argentina) muči s troškovima organizacije događaja.

Prema pisanju njemačkog magazina Auto Moto und Sport, vrlo je izvjesna ulična VN Amerike na vrućoj Floridi te povijesni dolazak Formule 1 u glavni grad Vijetnama.

Ulična staza u Hanoiju je već ispitana od strane FIA-e i mjeri pet kilometara, dok je inspekcija staza u Miamiju krajem ožujka. Prema inicijalnim mjerenjima, trebala bi biti duga oko 5,2 km.

Novi vlasnici Formule 1 Liberty Media je prilikom akvizicije najbržeg sporta naglasila kako im je cilj dovesti još najmanje jednu utrku na američko tlo.

Staza u Argentini Autodtromo Juan Carlos Oscar Alfredo Galvez ima čak 15 mogućih konfiguracija, a organizatori priželjkuju uporabu konfiguracije koja se koristila od ’74 do ’81.

FIA pri odabiru staza najviše u obzir uzima sigurnosne standarde tako da će direktno surađivati s organizatorima kako bi svi zavoji udovoljavali standardima.