Trkaći direktor Formule 1 Charlie Whiting očekuje više opreza od Maxa Verstappena nakon što je zaradio dodatne kaznene bodove u sudaru sa Sebastianom Vettelom.

Verstappen se u 14. zavoju sudario u Vettela što je uzrokovalo Nijemčevo izvrtanje na stazi i gubitak nekoliko pozicija.

Mad Max je za svoj agresivni potez dobio kaznu od 10 sekundi te dva kaznena boda.

To znači da je Verstappen do sada skupio pet kaznenih bodova. Ako tako nastavi i dođe do brojke od 12 bodova u 12 mjeseci, slijedi zabrana jedne utrke mladom Nizozemcu.

“Vjerojatno ima malo kritika, ali tome služe kazneni bodovi”, rekao je Whiting.

“Oni služe da bi onaj koji je kažnjen malo promijenio svoje navike. Već sada ima pet bodova, tako da bih rekao da će biti malo pažljiviji.”

Verstappenovi bodovi se neće umanjivati sve do VN Mađarske kada je posljednji put napravio prekršaj.

Prva dva boda je zaradio 30. srpnja 2017. u Budimpešti kada je u drugom zavoju udarcem probušio hladnjak svog timskog kolege Ricciarda.

To znači da te kaznene bodove nosi na svojoj licenci do 29. srpnja ove godine.

Treći bod je došao nešto kasnije 22. listopada na VN SAD-a kada je u posljednjem krugu prikratio zavoj kako bi prestigao Kimija Raikkonena.

Max se sukobio s Hamiltonom prije tjedan dana u Bahreinu, ali kasnijom istragom, zaključeno je da nema potrebe za kaznom.

Nizozemac je nakon VN Kine priznao svoju pogrešku pa se ispričao Vettelu. Seb je ispriku bez većih emocija prihvatio.

Sa službene strane, F1 direktiva mu je odmah dodijelila kaznene bodove, a Whiting nije imao razloga voditi privatne razgovore s Maxom jer je sam uvidio svoju grešku.

“Suci su učinili svoje, pogriješio je, dobio kaznu i mislim da je slučaj završen”, zaključuje Whiting.

Verstappen: Ne trebam mijenjati svoj stil

Iako Verstappen tvrdi da ne treba mijenjati svoj agresivni stil vožnje, njegov šef momčadi Christian Horner je uvjeren da će ipak naučiti iz svojih pogrešaka.

“On je fenomenalan talent. Dovoljno je pametan da prepozna područja na kojima treba raditi.”

“Nemam sumnje da će to riješiti”, rekao je Horner.