Bivši vlasnik F1 Bernie Ecclestone je spreman uhvatiti se u koštac s problemima koji su zadesili sport kojim je vladao dugi niz godina.

Ecclestone će nakon pregovora s novim vlasnikom, Liberty Medijom, započeti misiju popravljanja situacije, a naročito s organizatorima utrka koji su nedavno javno kritizirali Liberty Mediju.

Bernie je prema informacijama, koje dolaze od njemu bliskih ljudi, jako sretan što može započeti s poslom koji mu je bio dio svakodnevice dugi niz godina. 88-godišnji milijarder ima znanje i iskustvo te misli da može riješiti probleme u koje je zapala Liberty Media nakon 3 godine od preuzimanja kraljice motorsporta.

Neslaganje novog šefa F1 Chasea Careya i druge strane (organizatora) je kulminiralo prekjučer nakon cjelodnevnog sastanka u Londonu. Udruženje organizatora F1 utrka (predstavlja 16 VN) se ne slaže sa smjerom u kojem se F1 kreće i naknadama koje moraju plaćati za održavanje trkaćeg vikenda.

Na sastanku je Amerikanac Carey navodno bio jako emotivan dok je uvjeravao nezadovoljne strane da ne izlaze javno o problemima i da je zadovoljan što rade na rješenjima. Drugi dodaju da je Carey izgledao ‘ranjeno’ na sastanku.

Nedavnim kritikama šefa Silverstona Stuarta Pringlea se pridružilo još novih organizatora. U njegovu je izvješću stajalo da nije u dugoročnom interesu sporta da pratitelji izgube pravo besplatnog televizijskog praćenja utrka. Zamjeraju Careyu manjak inicijative i angažmana kod publike i organizatora.

Bernie Spasitelj

Dugogodišnja alfa i omega sporta Bernie Ecclestone je trenutno F1 predsjednik emeritus i još uvijek za F1 obavlja konzultantske usluge po potrebi.

“Ako ljudi misle da bih više trebao sudjelovati u rješavanju problema, onda ću to i učiniti. Ja sam još uvijek zaposlenik Formule 1 i radit ću što mi se kaže. Ako žele da im pomognem, to ću i učiniti”.

“Ne želim ležati u smrtnoj postelji i gledati kako sport koji sam stvorio ide u provaliju”, zaključio je Bernie.