Ovog su vikenda počele kružiti glasine kako vlasnik Formule 1 Liberty Media traži izlaz iz sporta. Informacije dolaze s Wall Streeta, a prenijeli su ih i neki motorsportski portali.

Nakon samo 3 godine otkad su kupili Formulu 1 za 8 milijardi dolara, Liberty Media istražuje opcije koje im preostaju. Spremni su F1 predati u ruke novom vlasniku, ali i pronaći partnere s dioničkim udiom.

Liberty je preuzimanjem kraljice motorsporta pompozno najavljivao poboljšanje spektakla na svim razinama. Pokušali su dovesti nove utrke na američko tlo, ali sudeći po najnovijim informacijama, Miami otpada.

Pokušaj da privuku mlade pratitelje je također propao jer samo 14% F1 publike ima ispod 25 godina. Ako u to ukalkuliramo i konstantni pad prihoda, američkim investitorima ne preostaje drugo već da dignu sidro i potraže bolju priliku.

Bernie Ecclestone – Povratak kralja?

Prva osoba kojeg se spominje od potencijalnih kupaca je bivši vlasnik F1 Bernie Ecclestone. Britanski biznismen je sagradio slavu i bogatstvo vodeći Formulu 1, a sada ima napretek kapitala i priliku da za ‘male novce’ kupi F1. Navodno bi mu za to trebao samo dio kolača koji je dobio prije tri godine.

Novi vlasnik F1 se unatoč trudu i nastojanjima teško nosi da zauzda kraljicu motorsporta u veoma turbulentnim vremenima za sport. Iako u svojim redovima imaju Rossa Brawna, sve je više negodovanja i upita ide li Formula 1 u pravom smjeru?

Liberty Media od ulaska vrhunski posreduje između onoga što publika želi, a proizvođači su spremni ustupiti, ali konačan rezultat nije bio idealan za obje strane.

Gubitak buke, komplicirana tehnologija i procesijske utrke su bile glavni predmet kritike, a Ecclestone je svo vrijeme mogao promatrati razvoj situacije iz sjene i u maniri strpljivog predatora vrebati idealnu priliku.

 

Povezane teme:

Što stoji iza pada zarade i gledanosti F1?

 

Zašto se Formula 1 boji spasonosnih promjena?

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.