Domaći ljubitelji auto moto utrka dolaze na svoje predstojeća dva vikenda na Grobniku. Prvo će se (27. – 29. srpnja) održati četvrte utrke Alpe Adria u motociklizmu, a onda će se slijedećeg vikenda (3. – 5. kolovoza) voziti CEZ auto utrke (Centralno europska zona), vjerojatno najjače auto utrke u 40 godina našeg jedinog trkališta.

Riječki ”Lutec” drži vrlo jako Alpe Adria prvenstvo i prva tri vikenda (Slovakiaring, Poznan i Panoniaring) su pokazala da se radi o vrlo jako prvenstvu koje donosi obilje atraktivnih utrka. Posebno veseli što je u klasi Supersport Varaždinac Martin Vugrinec koji nakon pobjeda konkurira za sveukupni naslov. Uz njega, ima još jako puno majstora koji ne dolaze samo iz alpskih i jadranskih zemalja nego i iz Južne Afrike, Australije i Japana. Spektakl je zagarantiran, a ulaz besplatan.

Vikend kasnije vozi se CEZ uz 15-ak Formula 3, iznimno jaki GT u Eset kupu te prvenstva Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Mađarske i Češke. Neviđeno na Grobniku u 40 godina postojanja. E tu ćemo morati platiti ulaznicu, barem simbolične cijene.

Bit će ovo treća utrka za Prvenstvo Hrvatske nakon Banja Luke i Cerklja gdje naših nije baš previše bilo pa je ovo prilika da vidimo dobar hrvatski grid.