Andrea Dovizioso kaže kako je njegov timski kolega na odlasku Jorge Lorenzo poprilično čudna osoba.

Lorenzo, nakon dvije godine provedene u Ducatiju i osvojene “samo” tri pobjede, sljedeće sezone prelazi u Hondu gdje ga dočekuje trenutni prvak Marquez.

Tijekom ove godine, dvojica Ducatista su gotovo uvijek bila u lošim odnosima, što se odrazilo na nešto slabiju formu Ducatija, iako su imali konkurentniji motocikl nego ikada.

Dovizioso je upitan da objasni kako je proveo protekle dvije sezone sa Španjolcem, na što je odgovorio jednom riječi: “Zanimljivo.”

“Prva sezona [2017. godine] se odigrala kako sam i očekivao. Jorge je značajno poboljšao moj položaj u Ducatiju te je potvrdio moje prijedloge i to je bilo vrlo pozitivno”, rekao je Dovi.

“Svaki vozač ima svoje karakteristike, a Jorge je također i čudna osoba. Ima svoje prednosti i nedostatke, kao i svi mi.”

“Ova godina nije bila jednostavna kad je počeo biti brz. Atmosfera u boksu je bila jako napeta, što je i normalno kada imate dva vozača koji se bore za pobjedu.”

“A kada se to dogodi stvari postanu jako komplicirane. Glavno suparništvo se događa u boksu i nije isto ako izgubite bitku protiv Marca i protiv Lorenza.”

“Mnogi ljudi rade za nas dvojicu i ono što mi radimo također ima veliki utjecaj i na njih”, objašnjava Dovizioso.

Dovizioso također tvrdi kako dolazak novog timskog kolege [Danilo Petrucci] neće imati nikakav utjecaj na njega u 2019. godini.

“Kada je sezona počela, moj cilj je bio osvojiti naslov, bez obzira što sam imao Jorgea pokraj sebe. Sljedeće godine se neće ništa promijeniti”, zaključio je DesmoDovi.