Višestruki MotoGP prvak Mick Doohan vjeruje da Jorge Lorenzo neće imati dobro opravdanje ako izgubi od Marca Marqueza unutar Hondine štale iduće sezone.

Nakon dvije sezone u Ducatiju, trostruki MotoGP prvak Lorenzo prelazi na Hondu. Na prvom testu u Jerezu je pokazao zavidnu brzinu s vremenom samo 0.039 sporijim od Marquezova.

Iako Lorenzo ne smije javno iznositi svoje dojmove o Hondinom RC213V do iduće godine, Marquez izvještava kako imaju slične povratne informacije.

Peterostruki prvak Doohan smatra da se Lorenzo neće moći skrivati ako bude sporiji od Marqueza, a djelomice je zbog toga i prešao u Hondu.

“Mislim da je Lorenzo u kompliciranoj situaciji jer nosi mnogo pritiska, ali s druge strane, to možda bude pozitivno jer će Jorgeu zasigurno zatrebati poneko oružje protiv Marca”, govori Doohan.

“Mislim da je to jedan od razloga zašto je Jorge odabrao težak put i izazvao Marca, da vidi može li ga dobiti u izravnom obračunu. Jorge se neće moći izvlačiti jer će imati identične uvjete kao Marc”, objašnjava.

“Još ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati na Hondi jer je Marc ipak tamo dugi niz godina i znaju se perfektno. Ali, Jorge ima puno iskustva i vjerujem da će se brzo priviknuti. Nećemo čuti opet ‘eh, da sam barem imao…'”, kaže Mick.

Doohan dodaje kako bi prisutnost Lorenza unutar Repsol Honde trebala dodatno motivirati Marca da ostvari još veća dostignuća.

“Mislim da je jasno kako će Lorenzov dolazak motivirati Marca. Osobno se nikad nisam brinuo tko će mi biti mmčadski kolega, a vjerujem da je tako i kod Marca”.

“Honda će na svojoj strani imati dva mentalno super-jaka vozača, ali i različitog vozačkog stila. To će ih natjerati da dizajniraju što kompetitivniji motocikl. Jorge će im zasigurno pomoći oko nekih stvari koje su ih dosad mučile”, zaključio je Doohan.