Bojanu Juraniću (Opatija Motorsport) će u posljednjoj utrci prvenstva Hrvatske na brdu, koja se vozi u Dubrovniku 6. i 7. listopada, biti dovoljno šesto mjesto da osvoji naslov.

Prije Brgata ima osam bodova prednosti ispred Domagoja Perekovića, branitelja naslova.
Nakon 37. Buzeta, redoslijed je: Juranić (Opatija Motorsport) 42 boda, Pereković (Zanatlija) 34, Nišević (Župa dubrovačka) 34, Muhvić (Petar Klepac) 31, Dimitrijević (Velika Gorica) 30 bodova itd.

Bojan Juranić (Opatija Motorsport), Snimio: M. Krpan

Pobjednik u utrci dobija deset bodova, drugi osam, treći šest, četvrti pet, peti četiri, šesti tri, sedmi dva i osmi jedan bod.

Juranić ne može previše taktizirati jer je konkurencija velika i jaka. No ako će Juranić juriti punom snagom, opasnosti su velike.

U Buzetu je Pereković, u obje vožnje bio čak po šest sekundi brži od Vilijama Prodana. No, četiri ovogodišnje utrke ”u ništa” stajat će Perekovića obrane naslova.

Čak je 30 klubova osvojilo bodove u PH što je sjajan podatak koji naše brdo stavlja na prvo mjesto, ispred relija. Naravno, ”krug” je još u povojima iako je na zadnjim utrkama na Grobniku, početkom kolovoza, bilo čak jedanaest klubova za razliku od prve dvije utrke (Banja Luka i Cerklje) samo po tri kluba.

U reliju je Poreč Croatia otpao pa je zadnji reli za PH AK Poreč Motorsporta, 29.-30. rujna. Mađar Krisztian Hideg je već osvojio naslov PH. Najbolji od naših, Juraj Šebalj, po običaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.