Dejan Dimitrijević (Velika Gorica) u Seat Leonu 3.2 turbo, pobjednik je 26. nagrade Stubičkih Toplica s kojom je otvoreno Prvenstvo Hrvatske u brdskim utrkama.

Aktualni prvak Bojan Juranić je uzeo godinu slobodno, Domagoj Pereković se izvrtio, a Ante Alduk nije startao. No, zato su Dubrovčani oduševili, a među njima i Saša Radola, jako brz.

Mikulec, Magdić i Kopajtić na visini zadatka, među prvih deset samo dva gosta iz Slovenije. Dario Šamec, na 12. mjestu, isto brz u obrani Zagorja. Za razliku od prije tjedan dana i Opatije, naši u glavnim ulogama.

Najbrži gost Slovenac Milan Bubnič, nesretni Ante Alduk, veliki pobjednik Dejan Dimitrijevic i naš snimatelj Ivan Dujic Duja

Ova je utrka kandidat za Europsko prvenstvo povijesnih vozila, ali mogli smo tu utrku imati već ovog vikenda jer je većina vozila (i vozača) vremešna. Naravno da je bilo modernih vozila i vozača u najboljim trkaćim godinama, ali opći je dojam da bi ova utrka, u rukama iskusnog AK INA Delta mogla biti ”historic” na visokoj razini.

Iako je ovo paradna disciplina našeg auto sporta uz vrlo dobar reli i potpuno nepoznat krug, osjeća se u kojem vremenu živimo.

Održana su tri memorijala “Trofej Slobodan Pavlović“ po deseti put, u sjećanje na utemeljitelja i direktora utrke, “Memorijal Vladimir Bosnar” u sjećanje na načelnika Općine Stubičke Toplice te ‘”Memorijal Miroslava Robića”, u sjećanje na velikog čovjeka i automobilistu.

Domagoj Pereković par sekundi nakon nesreće..

Pereković je imao vikend iz pakla. Već je zapelo u subotu kad je zbog kvara morao napustiti Zagorje. Vratio se u nedjelju ali vožnja je završila u dimu.

Zato je briljirao Dejan Dimitrijević. U prvoj utrci 2.3 sekunde ispred Marija Jurišića, u drugoj 1.1 ispred brutalne Bubničeve Lancije Delte. Najavio je da će brdo i ove godine biti jako zanimljivo. Već sljedeću nedjelju je Skradin.

Među Renaultima Twingo (pet u konkurenciji) najbrži Davor Sertić (Delta Sport).

Rezultati: http://www.ak-inadelta.hr/sljeme2019/rezultati.html