Cal Crutchlow je pobjednik izuzetno sadržajne VN Argentine koja je počela sa zakašnjenjem zbog prave pomutnje prije starta.

Crutchlow i ostatak družine je došao na start s kišnim motociklom, dok je jedini Jack Miller na Pole poziciji odabrao starta na gumama za suho. Pred sami start je nastala prava pomutnja i zavrzlama oko pravila, tako da je Jack Miller startao sam s čela dok su svi ostali morali krenuti tridesetak metara iza.

U vodećoj su se skupini nalazili Marc Marquez, Cal Crutchlow, Alex Rins, Johann Zarco predvođeni Jackom Millerom, a onda je uslijedio ključni trenutak kad je uvjerljivo najbrži Marc Marquez dobio kaznu prolaska kroz boks zbog gašenja motora na startu.

Tada je započeo Španjolčev proboj kojeg ćemo se gorko sjećati jer je na tom putu doslovno pomeo dva vozača. Marquezove su žrtve Aprilijin Aleix Espargaro kojeg je udario, dok je Valentino Rossi završio na podu nakon što mu je Marc podletio na kočenju u zavoju 13.

Marquez je uvjerljvio bio najbrži čovjek ovog vikenda, a naposljetku ga je zaključio s kaznom i bez bodova. Također očekujemo sudačku kaznu jer se ovao opasna vožnja prema drugima ne bi smijela tolerirati.

Dok je Marquez vodio svoje borbe, na vrhu se četvorka svela na trojac. Crutchlow, Zarco i Rins su vodili sportsku borbu i naposljetku svi zadovoljni prošli ciljem, unatoč teškim uvjetima na stazi. Naime, na nekim je dijelovima bila mokra i klizava, a vozači na gumama za suho.

Crutchlowova je Honda bila neprikosnovena i Zarco na Yamahi unatoč pritiscima nije uspio natjerati Cala na grešku. Alex Rins na Suzukiju ih je pratio sa sigurne udaljenosti i osvojio prvo postolje u MotoGP karijeri.

Britanac Crutchlow je prvi put u karijeri preuzeo vodstvo u poretku vozača i donio neopisiv osmijeh na lice vlasnika momčadi LCR Honde Lucia Cecchinella.

Sljedeća se utrka vozi za dva tjedna u američkom Texasu.