Britanac Cal Crutchlow je novim rekordom kruga priredio pravo iznenađenje na španjolskom trkalištu Jerez. Prvi red će dijeliti s prošlogodišnjim pobjednikom Danielom Pedrosom i Johannom Zarcom.

Crutchlow sve više potvrđuje priču o vrhunskom napretku i svakim vikendom opravdava reputaciju vrhunskog vozača, spremnim izazvati čak i čudesnog Marca Marqueza koji će sutra startati s petog mjesta.

“Lijepo je osvojiti Pole poziciju. Ključ je sutra u utrci, ali svakako je lijepo osvojiti start iz prvog reda”, kaže Crutchlow.

“Ovi uvjeti nisu najbolji za naš motocikl, ali mislim da smo napravili dobar posao danas. Morat ćemo paziti na gume i dobro upravljati potrošnjom. Jako sam zadovoljan rezultatom rada koji smo odradili ove zime. Nadam se dobroj i zabavnoj utrci s puno borbe”, zaključio je.

Daniel Pedrosa je unatoč bolnoj ozljedi šake uspio nastaviti vrlo dobru formu u domaćem Jerezu. Prošlogodišnji se pobjednik nije najbolje osjećao na motociklu, ali može biti zadovoljan jako dobrim rezultatom.

Johann Zarco je ponovno sačuvao Yamahin obraz u Jerezu. Vozal satelitskog Tech3 tima je u zadnjim trenucima napravio pomutnju u vrhu poretka. Tvornički vozači Rossi i Vinales su osvojili skromne pozicije, tek 10. i 11. mjesto.

Veliku izjednačenost među momčadima su potvrdili vozači Ducatija i Suzukija. Jorge Lorenzo je uspio popraviti formu i startati će ispred sunarodnjaka Marqueza, a slijedi ih Suzukijev duo, Rins / Iannone.

S osmog mjesta će krenuti vodeći u poretku Andrea Dovizioso koji je napravio samo 0.376s lošije vrijeme od osvajača Pole pozicije Crutchlowa. I najmanje greška je puno značila te nas isto očekuje u sutrašnjoj utrci.

Ovakvu razinu kompetitivnosti nismo vidjeli dugo vremena i bila bi prava šteta propustiti utrku sa staze Jerez, koja je klasik u kalendaru. MotoGP utrka je prema rasporedu sutra u 14:00 sati.