Menadžer LCR Honde Lucio Cecchinello navodi ključne detalje na koje treba paziti prije nedjeljne akcije u San Marinu.

Ducati je favorit

“Prvi treninzi nisu pravi pokazatelj stanja, ali Ducati je stvarno konkurentan. Zašto? Zato što oni ovdje rade puno testova s različitim trkaćim timovima, stoga imaju puno iskustva i povratnih informacija za vozače, a pogotovo za Doviziosa, to im je domaća utrka. Dakle, stvarno vidim Ducati kako pobjeđuje, a borba će biti između dvojice Ducatista. Dovi ili Jorge, ne znam točno koji, ali vidim vrlo konkurentan Ducati.”

Marquez i Rossi na pobjedničkom postolju

“S druge strane, mislim da drugi vozači koji se mogu boriti za postolje su sigurno Marquez ili Rossi. Rossi, on je vozač s nevjerojatnom količinom iskustva na ovoj stazi. No Yamaha nije ovoga puta konkurentna kao drugi motocikli, ali s Rossijem za kormilom može izvesti čudo. Nedjelja će biti tvrda i kompetitivna.”

Crutchlow će biti jak

“Nisam očekivao da će Cal biti onako brz u petak, bio je drugi ujutro, a treći poslijepodne. Jer smo obavili testove ovdje prije mjesec dana i tada je bilo nekih poteškoća. No sada smo na odličnoj poziciji s motociklom.”

Bit će uzbuđenja jer je mnogo vozača jako blizu

“Ključna stvar je bila u tome što su svi očekivali grmljavinsko nevrijeme. Nebo je bilo mračno i svatko je pokušao iskoristiti meku komponentu gume što je više moguće. No nije bilo nikakvih oluja prilikom treninga i jako je uzbudljivo vidjeti toliko vozača tako blizu, a Cala u gornjem poretku.”

Nepredvidljivo vrijeme kao začin

“Ne znamo hoće li u nedjelju biti kiše ili ne, ali ako bude, Cal ima velike šanse za zabljesnuti jer je odličan vozač u promjenjivim vremenskim uvjetima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.