Šef McLarenove momčadi Zak Brown smatra da je pritisak naveo trkaćeg direktora Erica Boulliera da podnese ostavku.

Boullier je jučer službeno podnio ostavku, u vrijeme najgore forme u kojoj se nalazi slavna britanska momčad.

“Ovo je jako teško vrijeme za sve nas u McLarenu. Mnogo je pritiska na našim plećima”, konstatira izvršni direktor Brown.

“Mislim da je osjetio kako se treba prekinuti suradnja i svatko nastaviti svojim putem. Nisam iznenađen jer smo pod velikim pritiskom i loše nam ide zadnjih godina”, iskreno će Brown.

Na upit je li Boullier sam podnio ostavku ili je dobio otkaz, Brown nije želio odgovoriti jer su to interni detalji koje je neprimjereno javno komentirati.

Na mjesto Boulliera dolazi bivši IndyCar prvak Gil de Ferran koji je dosad obnašao savjetničku dužnost.

“Ovo je početak procesa i nastojat ćemo rješavati probleme. Danas je prvi dan povratka na put do pobjede”, obećava Brown.

Fernando Aloneso je navodno zadovoljan kadrovskim promjenama jer uz odlazak Boulliera veće ovlasti dobija njegov dugogodišnji inženjer Andrea Stella, a i vrlo dobro poznaje Indy 500 pobjednika de Ferrana.

Brown priznaje kako iza promjena u momčadi stoji i dijelom Fernando Alonso. Također priznaje da je veliki McLarenov problem zadnjih godina bilo i komuniciranje, naročito za vrijeme suradnje s Hondom kada su tvrdili da imaju najbolju šasiju.

“Nemamo najbolju šasiju. Barem ne ove godine”, priznaje Brown. “Ne moramo priznati kako smo napravili komunikacijske greške, predviđanja i najave, a s današnjeg gledišta bi napravili stvari drugačije da smo mogli”, zaključio je Brown.