Novi sportski direktor Formule 1 Ross Brawn je za autosport.com izjavio kako ne bi mogao surađivati s bivšim vlasnikom Bernijem Ecclestoneom.

Dodao je kako nije prije potpisivanja ugovora s novim menadžmentom F1 iz Liberty Medije uvjetovao tu stavku.

“Bilo bi vrlo zabavno raditi s Bernijem, ali naše se vizije razvoja F1 poprilično razlikuju što bi otežalo suradnju. Bernie je tokom godina rukovođenja radio stvari na svoj način”, govori Brawn.

“On je imao vrlo sposoban reaktivni pristup, a moj je suprotan jer se zalažem za planirani i dugoročni pristup. Svjedoči o tome jedna od Bernijevih krilatica – Nemoj planirati dugoročno jer ne znaš što će te dočekati kada stigneš”, kaže Brawn.

Brawn tvrdi kako će FOM blisko surađivati sa FIA-om u vezi donošenja budućih odluka, ali inzistira da konačna odluka bude od FIA-e.

“Nije da prethodni menadžment nije mario, već se po tom pitanju malo otuđio. Došli bi u kriznim trenucima u potrazi za rješenjima”, iznosi iskustva Brawn.

“Vjerujem da moramo(FOM) igrati bitnu ulogu i da s imamo pravo upletati u oblikovanje budućih regulacija. Ali naglašavam, glavna odgovornost leži na FIA-i jer je ona regulatorno tijelo”, zaključio je Ross Brawn.