Francuski vozač Sebastian Bourdais je nakon stravične nesreće na kvalifikacijskom treningu za Indy500 uspješno operiran.

Vlasnik momčadi Dale Coyne je otkrio da je osim operacije zdjelice učinjena i slomljenog kuka. “Operacija je dobro prošla. Susreo sam se sa Sebastianom jutros i bolje je nego što sam očekivao”, kazao je glavni IndyCar doktor novinarima.

“Sebastian je snažan i vrlo spreman momak. To itekako pomaže u ovoj situaciji”, rekao je šef Coyne i potom pohvalio Dallarinu šasiju i nove barijere rađene po novoj tehnologiji.

“Nije prošlo puno vremena otkad su ovakvi udarci najčešće bili fatalni. Izmjereno je 118G pri udarcu, a šasija je učinila svoj posao. Nije bilo udaraca od dijelova i komponenti, a novi tip sjedala uveden nakon tragedija Justina Wilsona je absorbirao znatno više energije”, govori Coyne.

“Rečeno mi je da će Sebastian biti najmanje šest do osam tjedana u štakama, a da potom kreće rehabilitacija. Sezona je za njega gotova. Ovo je za veoma tužno jer je Sebastian izgledao odlično. Bio je praktički klasa za sebe cijelog tjedna, brz u zavjetrini i bez nje”, kazao je Coyne.

“Krugovi koje je vozio su bili sjajni. Prosječni krugovi od 231 mp/h i 239 mp/h na ravnici su bili za 1 milju brži od bilo koga. Izgledali smo veoma dobro i mogli smo uzeti Pole poziciju danas”.

“Kad sam razgovarao s njim prije operacije, sve mi je rekao. Rekao je o problemima s mrdanjem bolida kroz zavoj 1 zbog čega je znao da je na limitu. U zavoj 2 je ušao prejako i dogodila se nesreća” zaključio je Coyne.

 

VIDEO NESREĆE