“Kasno Marko na Kosovo stiže”, bila je česta poslovica u staroj državi. Lako je sada možemo iskoristiti za buđenje Domagoja Perekovića koji je u zadnji čas pokušao obraniti naslov iz 2017.

Iako je u zadnjoj utrci za PH, voženoj u Dubrovniku, ”naslagao” konkurenciju sa sveukupno deset sekundi, Delničanu Bojanu Juraniću je bilo dovoljno četvrto mjesto da osvoji naslov prvaka Hrvatske na brdu.

Naša najjača trkača kategorija – brdo, doživjela je na kraju pad jer su na Brgatu startala samo 34 hrvatska vozača. To je osjetno manje od Buzeta, prije tri tjedna, gdje je nastupalo 65 naših vozača.

Prvenstvo Hrvatske je vozilo 30 klubova ove godine, što je i dalje sjajan rezultat.

No, u Dubrovniku se, na kraju sezone, našlo samo šačica vozača koja nije iz regije Jug (Dalmacija). Ne treba napominjati da je opća situacija u zemlji koma i da je kresanje startne liste na Brgatu posljedica toga.

Perekovićev Lancer ostavio je Muhvićev za deset sekundi, a na trećem mjestu, Denis Nišević, zaostao je već preko 22 sekunde. Bilo je za očekivati da će Juranić pomalo taktizirati pa je na četvrtom mjestu bio 24 sekunde sporiji od Perekovića.

Memorijal Željka Đuratovića vozio se na stazi “Komolac-Brgat” ukupne duljine 3.460 metara uz prosječni nagib 5,56 posto. Nastupilo je uspješno i 20 vozača iz Crne gore.

Rezultati utrke:

http://www.ak-inadelta.hr/brdo_dubrovnik.html

foto: Ivan Dujić Duja

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.