Ferrari je dobio novog šefa! Momčad iz Maranella više neće voditi Maurizio Arrivabene, već dosadašnji tehnički direktor Mattia Binotto.

Nakon što je Ferrari prošle sezone propustio osvojiti naslov, s vrha kompanije su uzete u obzir potencijalne rohade na menadžerskim pozicijama.

Iako se još ne radi o službenoj potvrdi, jedan od visokih izvora iz Ferrarija je potvrdio za talijansku Gazzettu dello Sport da bi već danas Binotto mogao biti predstavljen javnosti kao novi šef Scuderije.

Ključ u smjeni Arrivabenea je navodno niz pogreški prošle sezone, a i što je Ferrari imao priliku preuzeti tron od vječitog rivala Mercedesa. Odličnu priliku nisu kapitalizirali, što je dodatno uznemirilo čelne ljude kompanije.

Iza kulisa dolaze i informacije da se ‘novi šef’ Binotto i Arrivabene nisu slagali oko smjera i taktičkog pristupa tokom kampanje za osvajanje naslova.

Oko Božića se i špekuliralo da je Binotto toliko frustriran u Ferrariju da će prijeći u srebrnu strijelu, što je Arrivabene odmah protumačio kao lažne vijesti (fake news).

“To je pokušaj da se problem rodi iz ničega. Kreira se vijest da se napravi nestabilnost u timu i takve navode ne bih želio komentirati”, kazao je Arrivabene.

Binotto je prvi put započeo s poslom u Ferrariju 1995. kao inženjer za testne motore. Sličnu dužnost je obnašao do 2003. godine, a uvođenjem KERS-a 2009. godine postaje odgovoran za motore i KERS. 2014. godine postaje operativni šef za pogonsku jednicu.

Još nije poznato tko će zamijeniti Binotta na poziciji šefa tehničkog odjela.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.