Španjolski medij Diario Gol tvrdi kako su u Barceloni prošlog trkaćeg vikenda Fernando Alonso i predstavnici Ferrarija održali tajni sastanak.

Ako se doista radi o točnim podacima, sigurno se nisu vidjeli kako bi popričali o dobrim starim vremenima uz čašicu vina već konkretnim planovima za budućnost.

Špekulacije da će Kimi Raikkonen napustiti F1 na kraju godine se ponovno zahuktavaju, a sad se u igri uz Fernanda Alonsa našao i Flavio Briatore.

Iako je stari lisac Flavio protjeran iz najbržeg sporta zbog namještalačke afere 2008. u Singapuru, još uvijek povlači konce za Alonsa preko svojih talijanskih veza u Maranellu.

Ne vjerujemo kako bi Vettel bio oduševljen takvim potezom jer uživa status primavioline dok bi s Fernandom dobio ravnopravnog suparnika. Dva jaka vozača u istoj momčadi se u povijesti nisu pokazala kao dobitna kombinacija, osim po dramatičnosti i aferama.

S obzirom da Vettel već ima ugovor s Ferrarijem do 2020. godine, Alonso bi trebao pristati na veliki rez vlastitog u usporedbi s trenutnim u McLarenu. Vožnja tokom F1 sezone u trkaćim serijama koje ga privlače poput WEC-a i IndyCara bi postale stvar prošlosti.

Postava Vettel / Alonso bi svakako bila jedna od najjačih Ferrarijevih u povijesti, ali dvije lisice u jednom kokošinjcu ne mogu na dobro završiti.

Svakako jedna od priča koja razveseli i zaintrigira pratitelje sporta te im da povod za maštanje.