Alonso će testirati Toyotu LMP1 WEC u Bahreinu?!

alonso

Dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 Fernando Alonso bi trebao testirati za Toyotinu WEC momčad krajem ovoga mjeseca.

Alonso teži ka natjecanju u 24 sata Le Mansa kako bi pokušao doći do titule prvaka u trećoj motorsportskoj kategoriji. Dan nakon WEC-ovog finala, 20. studenog slijede testovi u Bahreinu gdje će Španjolac najvjerojatnije testirati Toyotu TS050 HYBRID.

Alonso je posjetio Toyotinu motorsport tvornicu u Kölnu kako bi prilagodili sjedalo njegovim dimenzijama i odatle su počela sva nagađanja.

Toyota nije potvrdila niti negirala nagađanja, a glasnogovornik je izjavio samo da nemaju komentara.

U međuvremenu je Toyota potvrdila da je otvorena za razgovore sa Španjolcem tek onda kada bude sigurno da će mu McLaren dati slobodu da se utrkuje na legendarnih 24h Le Mansa.

Image may contain: 1 person, car and outdoor

Alonso je još u svibnju izrekao svoje čežnje za utrkivanjem na po njemu tri kraljevske inačice, a to su VN Monaka, Indianapolis 500 i Le Mans.

“Uvijek smo zainteresirani za razgovor s vrhunskim vozačima, a i Pascal Vasselon ima dobar odnos s Fernandom još iz doba Michelina u F1”, izjavio je direktor Toyote Rob Leupen.

Toyota još nema novi ugovor za ostanak u WEC natjecanju, no Shigeki Tomoyama, predsjednik Toyota Gazoo Racing-a ističe da žele dugoročno ostati u ovoj seriji.

“Želimo ostati – i samo s ciljem pobjede”, rekao je prošloga mjeseca na Tokyo motor show-u.