Naš najpoznatiji reli ”INA Delta” opet je u starom sedlu slave i dok glasine o WRC-u u Hrvatskoj ne jenjavaju, zagrebački reli će u svom 45. izdanju ponuditi čak 80-ak posada što je dvostruko više nego prije samo nekoliko godina.

”INA Delta” je pojam hrvatskog i zagrebačkog auto sporta, vozača, navijača, medija. U četiri i pol desetljeća tu je skupljeno sve što naš auto sport može dati. Toliko lijepih sjećnja, emocija i starih slika…

I iako je WRC-u bio puno bliže sredinom 90-ih, novi vjetar daje nadu da ćemo najbolje svjetske majstore vidjeti na našem tlu što bi bilo ravno senzaciji. Nemamo ništa protiv da se WRC vozi i u Istri, dapače, da auto sport pokaže koliko samo može biti koristan za npr. turizam. No, i na našem najvećem poluotoku AK ”INA Delta” će biti ”core business”.

45. ”Delta” se vozi od četvrtka, 6. lipnja do subote, 8. Poznate lokacije uz ZV, Martin breg iznad Dugog sela, Laz i najveći klasici – brzinski ispiti ”Sljeme” i ”Šestine” po ”okljaštrenoj” Medvednici gore i dole u po ”jednom cugu”.

Vozi se za razne kupove i prvenstva, ali u središtu zanimanja je naravno Prvenstvo Hrvatske. Nakon Kumrovca i Opatije koji su pokazali sjaj naše kraljice auto sporta, INA Delta nudi čak 48 naših posada u prijavi.

Među našim licencama (sjajni Krisztian Hideg je dobio oba relija) od hrvatsko hrvatskih vozača najviše se očekuje od Viliama Prodana (Opatija Motorsport), Tomasa Hrvatina (Rijeka) i naravno Juraja Šebalja (Sveta Nedjelja) koji je ”Deltu” dobio čak nevjerojatnih sedam puta.

Popis hrvatskih vozača koji bi mogli bljesnuti je poduži a među njima i Niko Pulić, pobjednik još iz 94. i 95. Uz njega, užitak će biti vidjeti i veterane Nenada Lončarića i Gorana Francetića.

http://www.inadeltarally.com/