MotoGP promotor Dorna Sports otkrio je dobavljača za električnu klasu koja započinje 2019. godine pod nazivom “FIM Moto-e Svjetski kup”.

Talijanski proizvođač Energica će biti dobavljač novoga prvenstva za koje se zna da kreće 2019. godine, ali još detalji oko broja utrka i staza na kojima će se voziti nisu definirani.

Timovi će koristiti prilagođenu verziju motocikla Energica Ego koja je ove godine završila na sedmom mjestu na legendarnom otoku “Isle of Man” u utrci TT Zero, gdje se natječu samo električni motocikli.

Modenska tvrtka je pobijedila u utrci dobavljača svog izravnog konkurenta Sarolea-u iz Belgije s Ego modelom koji proizvodi 145 konjskih snaga te mu je maksimalna brzina ograničena na 240 km/h.

“FIM Moto-e Svjetski kup je nov i uzbudljiv projekt Dorne. I s ponosom možemo objaviti da će Energica biti dobavljač u ovom novom pothvatu”, izjavio je direktor Dorne Carmelo Ezpeleta.

“Vjerujemo u izvrsnost, kvalitetu i performanse i ne možemo zamisliti boljeg suradnika s kojim ćemo pokrenuti FIM Moto-e Svjetski kup.”

“Energica je vodeća i inovativna tvrtka u industriji i veselimo se izvrsnom spektaklu utrka na električni pogon”, zaključuje Ezpeleta.

Prethodno je najavljeno kako će tehnički šef Michelina za MotoGP Nicolas Goubert napustiti tvrtku kako bi mogao raditi kao izvršni direktor za Moto-e prvenstvo.

Za prvu sezonu se očekuje da će ukupna postava biti sastavljena od 15 do 20 motocikala te da će utrke trajati 10 krugova.